![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiU3Fk2is_p6h-f31JPECtLoWQt4_903DnMexL3LDDOnm0PQBA96Y3QVlzrQk1ZP7Qfqg4-kiaImkk2gdhe4VqiPvTLO1pcNspkZSYqHjWT2E7JNvLtLiU3J37Lt4yR7ykIohEhX56h8qO/s400/HW_SiputSedut.jpg)
Ambil satu bekas hampas kelapa dan gaulkan bersama siput sedut yang masih hidup itu. Biarkan semalaman. Keesokkan harinya, mulakan kerja-kerja mengerat bahagian hujung cengkerang siput tersebut sebelum ia dicuci dan dimasak. Bau lumpur akan hilang dari siput dan rasa lemaknya juga akan bertambah apabila dimasak.
Tag :
petua masakan
0 Komentar untuk "Petua Membersihkan Siput Sedut"